6 Nisan 2014 Pazar

6. Ay Doktor Kontrolümüz -Ek Gıdaya Geçiş Rehberi-

4 Nisan'da rutin doktor kontrolümüz vardı. Öncelikle doktorunuzla beraber geride bıraktığımız bir ayı değerlendirdik. Konuşacak çok şey vardı. Bu ay içinde oğluşum sünnet olmuştu. Ek gıda denemeleri yapmıştık. Ve gaz damlasını bırakmıştık. Bunları konuştuktan sonra muayenesi yapıldı. Herşey normaldi şükür. Sonrasında boy kilo ölçümü ile devam ettik. Bu ay oğlum az kilo almış. Bunu duymak benim için biraz moral bozucu oldu. Tekrar konuşmaya geçtiğimizde konumuz ek gıdalardı. Burda heyecanlı bir ses efekti vermek isterdim. Bir dönemin sonuna gelmiştik artık oğluşum sadece anne sütü yerine meyveler, yoğurtlar, çorbalar yiyecekti. Hadi bakalım hayırlısıydı.

Ek gıdalara geçişte izleyeceğimiz yolu doktorumuz şöyle anlattı:

1. Hafta: 10:00-10:30 arası meyve püresi ya da suyu, azar azar başlanacak günden güne artırılarak bir çay bardağına ulaşılacak. Bir çay bardağı geçilmeyecek. Not: çilek ve kivi dışında tüm mevsim meyveleri verilebilir.

2. Hafta: Meyve püresine ek olarak ikindi vakti günlük sütten yada güvenilir bir sütçüden alınan sütten mayalanan yoğurt, yine azar azar başlanacak günden güne artırılarak bir çay bardağına ulaşılacak. Bir çay bardağı geçilmeyecek. Not: hergün taze taze mayalanacak.

3. Hafta: Meyve püresine ve yoğurda ek olarak öğlen vakti tahıl çorbası(pirinç, tarhana, şehrine vb.), azar azar başlanacak günden güne artırılarak bir çay bardağına ulaşılacak. Bir çay bardağı geçilmeyecek. Örnek Tarif: su ve zeytinyağ tencereye konur tarhana da eklenir koyulaşıncaya kadar kaynaştılır. Tuz ve baharat eklenmez. Not: herdefasında taze pişirilir. Isıtma işlemi uygulanmaz.

4. Hafta: Meyve püresi, yoğurt ve tahıl çorbasına ek olarak akşam vakti sebze çorbası, azar azar başlanacak günden güne artırılarak bir çay bardağına ulaşılacak. Bir çay bardağı geçilmeyecek. Örnek Tarif: su ve zeytinyağ tencereye konur mevsim sebzelerinden istenenler seçilir sebzeler 
yumuşayınca ezilir. Tuz ve baharat eklenmez. Not: herdefasında taze 
pişirilir. Isıtma işlemi uygulanmaz. Patlıcan ve bakla kullanılmaz.

İşte böyle, umarım bol iştahlı bir ay geçiririz. 
6. Ay aşılarını da olduktan sonra ağlama eşliğinde odadan ayrıldık keyfimiz yerine gelince bir poz vermeyi de unutmadık. 

Sağlıklı günler efendim...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder