6 Mayıs 2014 Salı

7. Ay Doktor Kontrolümüz

Öncelikle yine geçen ayın değerlendirmesi ile başladık. Geçen ay buradan okuyanlar da bilir ek gıdaya geçiş ayımızdı. Bu ay gerçekten zor geçti. Çünkü bebekler için her yeniliğe alışmak zorlu oluyor. Fakat onun bebek bedeninden sıyrılıp normal insan bedenine dönüşümünü gün gün izlemek mucizevi bir duygu. Burada da geçen ayı özetlersek artık oğlum meyve yoğurt ve iki öğün çorba ile toplam dört öğün ek gıda alıyor. Artık saatlerine alışmış ve mama sandalyesine oturduğunda ağzını açar durumda, yaşasın! Neler yedirdiğimi neler yediremediğimi anlattım. Doktorumda bir geçiş döneminde olduğumuzu yaz geldiğinde kendiliğinden yedirebildiklerimin çeşitleneceğini söyledi.

Doktorumuz bu ay ek gıda besinlerimize kahvaltı ve et ekledi. Böylece gün içinde öğün sayımız beşe çıktı.

Günlük programımız şöyle;
09:00-09:30 kahvaltı
11:00-11:30 meyve
13:30-14:00 etli sebze ya da tahıl çorbası
17:00-17:30 yoğurt
19:00-19:30 et ya da etli sebze ya da tahıl çorbası

Doktorumuzun verdiği örnek kahvaltı tarifimiz: bir çay bardağı ıhlamur, adaçayı ya da sevdiği bir meyvesuyu ile bir kaç tane bebe bisküvisi bir kibrit kutusu kadar tuzsuz herhangi bir peynir, 1/8 oranında tam pişmiş yumurta sarısı hergün 1/8 oranında artırılacak bir tama ulaşıldığında gün aşırı verilecek. 1 çay kaşığı pekmez, bunların hepsi karıştırılarak yedirilecek.

Et konusuna gelince öncelikle haftada bir gün mutlaka balık yedirilecek. Balıkta büyük balıklar tercih edilmeli. Bunun dışında hergün çorbasına et (kıyma, tavuk) katılacak. Et mutlaka haşlanarak pişirilecek. Balığın derisi olduğu için ızgara buğulama gibi yöntemlerle pişirilebilir. Ayın sonunda et
miktarları artırılarak kıymada iki ceviz büyüklüğüne, balıkta çeyrek bir çipura ya da levreğe çıkarılır.

Bunları konuştuktan sonra geldik muayeneye oğluşum artık insanları daha iyi tanıdığından doktorumuzu biraz yabancıladı ve ağladı. Doktorumuz bebeğimizi biraz daha sosyalleştirmemizi öğütledi. Muayenede herşey çok normaldi şükürler olsun. Kilo ve boy ölçümünde de bu ay yüzümüz gülüyordu. Bu ay oğlum 2,5 cm uzayarak 69 cm ve 950 gr alarak 8650 gr olmuştu. Ve beklenen son çığlık çığlığa aşımızı da olduktan sonra muayenemiz sonlandı. Doktorumuz artık 2 ay sonra görebilirim dedi fakat biz o kadar bekleyebilirmiyiz bilemiyorum :)

Bu kontrolün sonunda doktorumuzu biraz gülümsetmek adına aşağıdaki karikatürü çerçeveleyerek ona hediye ettim. Gülümsemeyi bırakın kahkaha attı biz annelerin bazen gerçekten de böyle halleri oluyor di mi hanımlar?


Sağlıklı günler dileriiiimmmmm...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder