5 Mart 2014 Çarşamba

4Moms Mamaroo Graco SweetPeace'e Karşı

Gazlı bir bebeğim olduğunu daha önceki postumda yazmıştım. Yazdıklarımı okuyanlar biraz karamsar bulabilir fakat gazlı bebeği olanın halini ancak yaşayan anlar. Çaresizlik had safhadadır. Her duyduğunuzu yapmak her gördüğünüz ürünü bir ihtimal iyi gelir diye denemek istersiniz. Çünkü bebeğinizin 15 dakika da olsa kendi başına durmasından daha güzel bir nimet yoktur o dönemde.

İşte biz de bu durumları yaşarken geçtik yine internetin başına bebeği oyalayabilecek ne tür ürünler var başladık araştırmaya şunu söyleyebilirim ki bebekler için envai çeşit sallanan taşıma sandalyesi var piyasada. Bu süreçte bizim tercihimiz 4Moms Mamaroo'dan yana oldu. Sitesinden görebileceğiniz üzere butik bir marka sadece 4 çeşit ürünü var ve ürünleri sıradan değil. 4Moms Mamaroo annenin bebeğini tutuş şekillerinden ve hareketlerinden ilham alınarak tasarlanmış. Üründe 5 farklı sallanma özelliği var ve 5 kademeli hız ayarı var. Dahili olarak doğa sesleri var aynı zamanda telefonuzu bağlayıp oradan da istediğiniz müziği çalabiliyorsunuz. Koltuğu 3 kademeli ayarlanabilir. Kılıfı yıkanabilir. Ayrıca ürünün 12 kiloya kadar taşıma kapasitesi var.


4Moms MamaRoo
Gelelim benim deneyimlerime; öncelikle gazlı bir bebekten birşeye 5 Dakika'dan fazla odaklanmasını veya sakin bir şekilde uzun süre durmasını ya da sizi hiç uğraştırmadan uykuya geçmesini beklemek hayalmiş. Büyük hayaller ile aldığımız bu ürün bize bunu öğretti. Ilk oturduğunda farklı birşeyle karşılaştığı için keşfetme amaçlı sakin bir şekilde durdu ve kısa bir süre sonra beklenen ses duyuldu yani ağlama sesi :) tabi ki sıkılmıştı ve kucak istiyordu. Ben 5 kademeli hız ayarı da olsa bebeğin dikkatini çekecek kadar hızlı bulmadım. Hep 5. Ayarda çalıştırdık fakat o bile hızlı bir ayar değil. Kısa bir süre sonra da sattık. Zaten biz de ikinci el almıştık. Yine de her bebeğin kendine özel olduğunu düşünüyorum. Işe yarayacağını düşünüyorsanız siz de bizim gibi ikinci el alabilirsiniz. Ayrıca bu postu hazırlarken mamaroo Türkiye'nin sitesine baktım şimdi daha hızlı yazıyor. Demek ki gerçekten bir sıkıntı imiş. Son olarak ben yine de biraz erken sattığımızı düşünüyorum. Şimdi gaz sorunumuz bitti ve daha kendi kendine oyalanır hale geldi. Bence şuan işimize yarayabilirdi.
Ayrıntılı bilgi ve videolar için;
http://www.4moms.com.tr/mamaroo.html

Graco SweetPeace
Bu ürünü almamızın sebebi bebeğim ayakta sallayarak uyuyor olması. Ürünün de sağ sol sallama özelliği ile belki kendiliğinden uykuya geçer ümidiyle aldık. Ürün içeriğinde 9 aya kadar kullanımı uygundur yazıyor ama bence ürün tamamiyle yenidoğana yönelik taşıma kapasitesi az. Burada 4Moms Mamaroo nun bu ürüne göre çok daha sağlam olduğunu söyleyebilirim. Fakat bu ürün de diğerine göre daha hızlı yenidoğanda kullanıldığında kilosu az olacağından hız konusunda daha da verimli olacağını düşünüyorum.
Bunlar da özellikleri:
Bir annenin gerçek sallama hareketlerine dayanan yenilikçi ve patent altında geliştirilmiş hareketleri yapar, 3 eğme konumlu, 6 hızlı, 2 farklı titreşim sağlayan yüksek kaliteli sesler çıkartır (Doğa sesleri, kalp atışı ve müzik, MP3 bağlantısı)




Bu iki deneyimden sonra annelerimizin önermediği ya da hiç bilmediği birşeyi almamaya karar verdim. Peki hiç mi işime yarayan birşey olmadı? Oldu tabi. Ikinci aydan itibaren dönence çok işimize yaradı. Öyle özellikli ışıklı birşey değil herhangi bir dönence ama işe yaradı.


Üçüncü aydan itibaren ise oyun halısı benim çok işime yaradı. Oyun halısında tercihim Fischer Price'ın piyanolu modeli. Kendi tekmeleri ile ses çıkarıyor olması bebeğimin çok hoşuna gitti. Tavsiye ederim.


5. Aydan itibaren ise oyun halısı da dönence de kullanılmıyor. Dönencenin sarkanlarını tutup kendine çekiyor. Oyun halısında da sarkan oyuncaklar çekip ağzına götürmeye çalışıyor başaramayınca sinirlenip ağlıyor.

2. Aydan itibaren hertürlü çıngırak dikkatlerini çekiyor.

Bol kahkahalı günler...

4 yorum:

  1. Merhaba, 4MOMS i satmayı düşünürseniz merveg84@gmail.com adresimden iletişime geçmenizi rica ederim.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar Merve Hanım yazımda da belirttiğim gibi o ürünü sattım. Fakat sahibinden sitesinde ara ara ikinci el Mamaroo olabiliyor. Takip etmenizi öneririm.

    YanıtlaSil
  3. Aynı durumda biri olarak yazdıklarınızı çok faydalı buldum. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Bende mamaroo var 05399791595 ulaşabilirsiniz uygun fiyata vericeğim

    YanıtlaSil