23 Mart 2014 Pazar

Oldu da Bitti Maşallah

Eveeeeeet sünnet olduk. Bugün sünnetten sonraki ilk günümüz. Yavaş yavaş iyileşiyoruz.

Gelelim nasıl geçtiğine. Sünnetimiz Bursa Çekirge Doruk Hastanesinde oldu. Doktorumuz Çocuk Cerrahı Tamer Özekinci idi. Saat 11 de olan randevumuza 10:30 da gittik. Bebeğin tok olması gerekiyordu. Daha önce kararlaştırdığımız gibi lokal anestezi olacaktı. Doktorumuz gelince odasında anestezi için makattan bir sıvı verildi. Bu sıvı oğlumu tepkisiz ve algısız hale getirdi. Öyle ki balık gibi bakıyordu :( sonra sünnet odasına indik ve bölgeyi uyuşturan iğnelerde başladı operasyon. Sonrasında ben bakamadım. Oğlumla ilgilendim ona moral vermeye çalıştım. Bana kim moral verecekti oğlumu öyle masada yatarken görmek acı çekmese de kendini çekiştirmesini yaşamak zor bir deneyimdi. Operasyon neredeyse yarım saat sürdü. Bittiğinde bir odaya alındık. Bebeğim kendinde değildi. İnliyordu. Hemşire hanım ağrı kesici iğne yaptı ve böylece uyumaya başladı ve biz de o uyurken evimize geldik. 13:30 da evdeydik. 17:30a kadar uyudu. 17:30 uyandı önceleri normal bir şekilde bakınırken birden şiddetli bir şekilde ağlamaya başladı. 5 dakika durmaksızın ağladı. Zorlu süreç sadece bu ilk çişini yaparkenki zamandı. Hemen altını açtık. Doktorun tarif ettiği şekilde etrafını sildik. Gazlı beze mustela krem sürüp yaralı bölgenin üstünü kapatıp bezi bağladık. Ağrı kesici olarak dolven şurup verdik. Ikinci alt değiştirme ilki kadar zor olmadı. Saat 19:30'da da uyudu. Evet ilk gün zordu. Hem bizim için hem oğlum için.

Şimdi ertesi gün oldu. Alt değiştirirken sadece gazlı bezi yenilerken ağlıyor bunun dışında rutin hayatımıza döndük. Umarım herşey kısa zamanda eskiye döner.

Zor bir deneyimdi bizim için. Fakat herşey yolunda gitti. Gözümüzde büyüttüğümüz kadar olmadığını anladık. Doktorumuzdan ve hastaneden de çok memnun kaldık.

Böylece bunu da atlattık.

Operasyon öncesi

Operasyondayız

Bitti odaya geçtik

Evde uyuyor

Ertesi gün



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder