10 Mart 2014 Pazartesi

Bebekle Dışarı Çıkma Denemeleri

Yeni anne babalar için bir sorun da bebekle dışarı çıkmaktır. Hele de benimki gibi kış bebeğiniz varsa kat kat giydirmek, anakucağına koymak, yedek kıyafetler, biberonlar, bez derken daha çıkmadan başlar eziyet. Yolda uyursa ne âlâ yok uyumazsa yol boyu onu nasıl eğlendireceğinizi kara kara düşünürsünüz. Olmadık zamanda arabada emmek ister. Utanırsınız daha yenisiniz. Emziremezsiniz arabada. Birgün eve dönmüşlüğümüz bile vardır sırf emzirmek için :)

Evden çıkma denemeleri doktor randevuları ile başlar. Arabaya bindiğinizde genellikle araba hareketleriyle uyur bebeğiniz. Dönüşte de yorgun olduğundan yine uyur. Burdan aldığınız cesaretle bebekle dışarı gezmeye çıkmaya karar verirsiniz. Bilmezsiniz ki hastanelerde bebek ağlamaları sorun teşkil etmez çünkü her köşede ağlayan bir bebek vardır. Hastaneler emzirmek ve alt değiştirmek için uygun ortam sağlar. Sıcaklık ve havalandırma bebeklere uygundur. Oysa hastane dışında bir yerde sudan çıkmış balığa dönebilirsiniz.

Bizim ilk denemelerimiz 1.ay muayenesi sonrası biryere oturmakla başladı. Önceleri uyurken kakasını yapmasıyla bebek odası olmayan biryer tercih ettiğimizi acı bir tecrübeye öğrendik. Demek ki bebekle dışarı çıktığımızda daha tedbirli olmalıydık.

Sonra havanın iyi olduğu bir dönem sadece yakın yerlerde dolaşmaya çıktık ve ağlayınca koşa koşa eve döndük.


Ikea bebek odası en rahat olan avmlerden biri bizim de bir sonraki tercihimiz ikea'dan yana oldu. Fakat bebeğimin gaz sancısının tutması ile yine koşarak arabanın yolunu tuttuk :)


Yine yakın yerlerde yürüyüş ile devam etti denemelerimiz hakkını yemeyeyim bu sefer biraz daha uzun sürdü.

Hava güzeeeeellll İnegöl'e babaanne dede görmeye gidiyoruz...


Derken 5 ay oldu hala denemelerimiz sürüyor. Ama tam anlamıyla başarabildiğimiz söylenemez. Yakında oturan arkadaşlarımızın evlerine bir tek sorunsuzca gidiyoruz. Ilk zamanlar ev gezmeleri daha mantıklı oluyor. Ama bir kafeye oğluşumla dahagidemedik. Havaları ısınmasıyla ve oğluşumunda biraz daha büyümesiyle bunu da deneyeceğiz başarılı olduğumuz zaman buradan paylaşacağım.

Kendimce dışarı çıkma olayını kolaylaştırmak bazı yöntemler buldum belki işinize yarar;

  • Çantam hazır içinde bez alt açma ıslak bez krem yedek kıyafet body çorap hırka ve oyuncak bulunuyor.
  • Dışarı kıyafetlerimiz şapka atkı battaniye vs. Hep anakucağının üzerinde bir arada bulunuyor.
  • Gece uykularımızı ve banyo düzenimi bozmamak için gece oturmasına gitmiyoruz.
  • Bebeğin daha rahat yatıp oynayabilmesi için yakın ev gezmelerini tercih ediyoruz.
  • Tabi ki oğluşumun çıkmadan önce altının temiz ve karnının tok olmasına dikkat ediyorum.
Herkese dışarı çıkma konusunda kolaylıklar...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder